Winnaars NK Junioren in Enter

Elmar Abma is de winnaar van het NK Junioren mannen

Zaterdag 2 juli was de dag van het wielrennen in Enter, met als hoogtepunt het NK junioren mannen welke werd uitgevochten in het Twentse land. De organisatie onder aanvoering van Hans Boom had een uitdagende route uitgezet, met hier en daar wat klimmetjes, die het verschil maakten tussen de goede en de allerbeste renners. Gedeputeerde Eddy van Hijum kwam het startschot lossen al was het deze keer niet met een pistool, maar met een bel. Bernard Kobes had Dhr. Van Hijum naar Enter gehaald.

Voor de gedeputeerde was het een welkome break in deze roerige tijden. Het was Elmar Abma die na een mooie sprint als eerste over de streep kwam, net voor Viego Tyssen en Jasper Huitema. De organisatie had alles uit de kast getrokken aan podia en LED walls en dat gaf meer dan voldoen cachet aan de huldigingen van alle winnaars. Speaker Jos Gosselt was op de valreep opgetrommeld om dienst te doen in Enter, omdat de geboekte speaker Jannes Mulder geveld was door Corona. Jos sloeg zich er prima door.

Bij de dames klassieker werd er van meet af aan hard gekoerst, hetgeen zich af en toe vertaalde in flinke valpartijen, die hier en daar toch wel wat breuken tot gevolg hadden en er enkelen voor een behandeling naar het ziekenhuis moesten. Hier was het Alexandra Martin Wallece die met de eerste prijs ging lopen, met Melissa Hofman 2e en Violinde de Breeijen 3e.

Een absoluut hoogtepunt van de dag was wederom de inmiddels befaamde loopfietsjesrace en de Dikkebanden race. Ondanks dat er overal in de regio andere grote evenementen waren georganiseerd zoals o.a. The Battle of the Noabers in Enter zelf, Tot de Nek in de Drek in Vriezenveen en de Triatlon Holten was er in verhouding veel publiek. Veel familieleden van de deelnemers aan alle wedstrijden tezamen met wielrenliefhebbers maakte het dat de Bornerbroekseweg regelmatig vol stond met toeschouwers.

Daarnaast kon het evenement live gevolgd worden via Facebook en Youtube en daar werd door een kleine 480 mensen gebruik van gemaakt. De familie Pinkert was er maar druk mee, met de streamingsdienst, die ook via de site van de KNWU en TwenteFM te volgen was. De organisatie kreeg alle lof van de KNWU betreffende het goed georganiseerde evenement en wie weet komen er nog een keer wat grotere namen naar Enter.

Alle prijswinnaars op een rijtje van de Dikke banden:

groep 3-4 meisjes 1e Roos Welink 2e Esmee Berg en 3e Luus Nijmeyer. Bij de jongens 1e Stef Koster, 2e Lex Oude Groen en 3e Wes Jannink

Groep 5-6 meisjes 1e Saar Nieuwenhuis, 2e Mirthe Maassen van de Brink en 3e Lieke Koster. Bij de jongens 1e Luuk Kosters, 2e Matthijs Maassen van de Brink en 3e Luca Homan

Groep 7-8 meisjes 1e Fabien Lammertink en 2e Isabel Kroeze. Bij de jongens 1e Tiem ten Brinke, 2e Job Markvoort, 3e Job Welink en de aanmoedigingsprijs ging naar Noud Nieuwenhuis.

Winnaars criterium junioren dames 1 Imme Arink, 2 Tessa Kleijn en 3 Silje Bader nieuwelingen dames 1 Hannah Kiers, 2 Eline Jansen en 3e Joelle Eenkhoorn.

Nieuwelingen mannen: 1e Tyler Eyk, 2e Ruud junior Nagengast en 3e Fitz Potter

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.