Strotker en Wiggers eerste leiders

Na de eerste van vijf wedstrijden zijn Per Wiggers (elite/beloften) en Leon Strötker (amateurs) de eerste leiders in de VIRO Criterium Cup Twente. Strötker won zaterdagavond verrassend de Ronde van Enter. Hij bleef als amateur alle elite en belofte renners voor. De Enschedese renner sprintte sneller dan twee medevluchters. Oldenzaler Wiggers finishte als tweede en Marcel Wouters uit Groesbeek werd derde. De VIRO Criterium Cup Twente gaat op vrijdag 19 augustus verder in Markelo. Dan rijden ook de elite vrouwen hun eerste wedstrijd voor het klassement.
Lange tijd lukte het niemand om weg te rijden in Enter. Wel waren Strötker en Wiggers, net als onder andere Dylan van Zijl (Harderwijk) en Wim Kleiman (Almelo), zeer actief. Het was echter Wouters die er uiteindelijk wel vandoor ging en solo steeds verder wegreed. Het peloton kwam toch weer dichterbij en achterhaalde de eenzame fietser in de finale. Daarop ontsnapte Wouters nogmaals, ditmaal met Strötker en Wiggers. De overige renners probeerden het gat nog te dichten, maar het drietal haalde het en mocht sprinten om de winst.
‘Kramp tot achter mijn oren’
Strötker wist dat hij snel was. “Ik heb de laatste tijd wel wat zelfvertrouwen opgebouwd in de sprint”, vertelde hij na zijn overwinning. “Daar gokte ik ook op. Wouters reed in de laatste ronde flink door, waardoor we een kleine voorsprong pakten op Wiggers. Die kwam daarna zelf van achteruit. Toen dacht ik, dan moet ik nu ook maar mee. Zo kwam ik als eerste door de bocht. Toen wist ik dat ik door moest trekken tot de finish. Het schoot me tot achter mijn oren in de kramp, maar gelukkig kon ik het toch vasthouden.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.