Ronde van Enter 2020 uitgesteld

Ronde van Enter en Ronde van Twente uitgesteld naar 3 juli 2021

Afgelopen woensdagavond (08-04- ’20) is tijdens een (online) vergadering besloten dat zowel de Ronde van Enter als ook de Ronde van Twente, die officieel op zaterdag 4 juli a.s. zouden worden verreden, geen doorgang gaan vinden en dat geldt dan ook voor de Lee loop, de Dikke banden race en verdere wedstrijden.

De organisaties van de beider rondes moeten al maanden voor de tijd beginnen met het voorbereidingen treffen en dat betekend vergunning aanvragen, politie, EHBO en medische ondersteuning regelen met daarnaast een hele grote groep vrijwilligers vragen en overleg plegen met gemeentes die in de route liggen. Daarom hebben de organisaties het verloop van het Corona virus eerst een aantal weken aangekeken, in de hoop dat het evenement door zou kunnen gaan, maar de afgelopen dagen bleek al dat het alle kanten op kan gaan.

Bernhard Kobes, bestuurslid en adviseur van de Ronde van Twente en Enter vermelde dat niet alleen de onzekerheden op het gebied van politie inzet, maar ook op gebied van vergunningen zo maar een week voor tijd annuleringen kunnen plaats vinden, wanneer een provincie of de gemeente daar reden voor ziet i.v.m. ontwikkelingen op Corona gebied. Daarnaast is er de afgelopen tijd al zo buitensporig vaak een beroep gedaan op de zorg en politie diensten dat deze momenteel begrijpelijk niet op ondersteuning van een groot evenement als deze staan te wachten. Ook richting de sponsoren is het niet wenselijk om een bijdrage te vragen van hen waarvan velen nu alle zeilen bij moeten zetten om het hoofd boven water te houden.

De besturen waren het unaniem eens, nadat ze het advies tegen het licht hadden gehouden. Door de vroegtijdige canceling wordt voorkomen dat er onnodig kosten op voorhand worden gemaakt.  De nieuwe datum is 3 juli 2021

Geert vertelt er meer over in onze vlog:

Ronde van Twente opgenomen in U23 series van KNWU

De Ronde van Twente maakt volgend jaar deel uit van de U23 Series van de KNWU en de Belgische bond. Dit is een competitie van tien koersen voor beloftenrenners.

De Twentse wielerronde is niet de enige Nederlandse wedstrijd die aan de U23 Series is toegevoegd. Dat geldt ook voor de Wim Hendriks Trofee. Beide koersen zijn niet langer meer een vrije wedstrijd, maar behoren vanaf volgend jaar toe aan de Nederlands/Belgische reeks. De Ronde van Twente was voorheen een wedstrijd voor nieuwelingen en junioren.

De U23 Series bestaat vanaf 2020 uit in totaal tien wedstrijden. De andere wedtrijden in Nederland zijn het Internationaal Wielerweekend (Zeeland), de Kersenronde van Mierlo en de Hel van Voerendaal.

Bron: Tubantia
Ronde van Enter 2020

De Ronde van Enter 2020

De nieuwe datum voor 2020 is bekend! Onze prachtige Ronde van Enter staat dit jaar gepland op 4 juli 2020. Op basis van een nieuwe opzet staat er dit jaar een nieuwe rit op het programma, waar grote deelnemers aanwezig zullen zijn.

Het programma voor 2020 vindt u in de loop der tijd: hier!

Ilse Pluimers - Europees kampioen wielrennen

Ilse Pluimers is Europees Kampioen op de weg

Een geweldige prestatie van Ilse Pluimers (17) uit Enter afgelopen weekend. In Alkmaar werd de jeugdige wielrenster Europees kampioen op de weg en daarmede voegt ze zich in een illuster rijtjes van kampioenen uit Enter, zoals Bert Boom en Hennie Stamsnijder.

Het parcours ging deels door de binnenstad van Alkmaar en over de kasseien van de Munnikenweg.
Onder slechte weersomstandigheden was de Nederlandse ploeg oppermachtig. Ilse reed een solo van 15 kilometer voordat ze alleen aankwam op de Kanaalkade in Alkmaar. Met de handen hoog kwam de Enterse over de meet.

Sofie van Rooijen maakte het Oranje succes compleet door als tweede over de streep te komen. De Francaise Kristina Nenadovic eindigde als derde.

Bron: Entersnieuws

Pruisscher: winnares Ronde van Enter 2019 vrouwen

Pruisscher schrijft de Ronde van Enter op haar naam

Arianna Pruisscher is de eerste leidster in de VIRO Criterium Cup Twente voor vrouwen. De 20-jarige wielrenster uit Emmen schreef zaterdag de Ronde van Enter op haar naam. Dat was voor de vrouwen de eerste wedstrijd dit jaar om het wielerklassement. In de sprint was Pruisscher sneller dan Tessa Neefjes (Wervershoof) en Celine van Houtum (Den Dungen). Bij de amateurs werd er ook gesprint om de zege. Daar was Minnard Berkhoff uit Deventer de snelste. Zijn plaatsgenoot Gert-Jan Veltkamp had aan een achtste plaats genoeg om de leiderstrui te behouden.

“Toen ik de laatst bocht inging, wist ik eigenlijk al dat ik ging winnen”, keek Pruisscher na afloop terug op haar overwinning in Enter. “Ik weet dat ik heel snel ben en in de tussensprints had ik al bewezen dat ik het kon. Ik vind dit een heel mooi klassement en goede ondersteuning van het vrouwenwielrennen. Daarom wil ik graag aan deze wedstrijden meedoen. Door de regen was het vandaag erg glad. Een poging om weg te rijden zat er daardoor niet echt in, waarna ik op de sprint gewacht heb.”

‘Hoefde alleen maar te sprinten’
“Dit was echt perfect”, omschreef Berkhof zijn zege bij de amateurs. “In de Ronde van Rijssen ben ik gevallen. Toen was de vorm goed, maar daardoor heb ik wel echt een terugval gehad. Daar baalde ik van. Nu ging het voor het eerst weer echt lekker. Mijn collega en ploeggenoot Robert de Jong deed het perfect. Hij reed de laatste vijf rondes op kop en ik hoefde alleen maar te sprinten. Door die val in Rijssen heb ik in twee koersen niet mee kunnen doen om de punten, waardoor het klassement van de VIRO Criterium Cup Twente er niet meer in zit, maar de koersen op zich zijn wel doelen voor mij.”

Bron: Viro Criterium Cup

Ronde van Enter 2019

Enter beleefde wederom een prachtige ronde

De snel invallende duisternis betekende ook dat de Viro Criterium Cup werd ingekort met een aantal ronden. Daarnaast ging de Enterse tijdrit niet door. Er waren te weinig teams en dat kwam mede door de concurrentie van andere sportactiviteiten en de Tour de France.

Winnaar bij de Viro Criterium Cup werd overigens Minnard Berkhoff. Gert-Jan Veltkamp blijft de leider in het algemeen klassement van de Viro Criterium Cup.

De uitslagen:

Nieuwelingen:
1. Richard Buiter
2. Mac van der Meulen
3. Sven Mulder

Junioren:
1. Rasmus Madsen
2. Rick Hezeman
3. Wouter van de Weerdhof

Dikke Banden (groep 7/8)
1. Merijn Kienhuis
2. Sem Eertink
3. Wout Kosters

Groep 5/6 (jongens)
1. Nout Spoelder
2. Jukan Lammertink
3. Mart Rikkert

Groep 5/6 (meisjes)
1. Maud van der Aa
2. Isabel Kroese
3. Fleur Muller

Groep 4/5 (jongens)
1. Stan Rikkert
2. Koen Lammertink
3. Gijs Schrooten

Groep 4/5 (meisjes)
1. Saar Nieuwenhuis
2. Mirthe Maassen van den Brink
3. Aviella Getkate

10 km. hardlopen mannen
1. Maarten Mast
2. Niek Boom
3. Thijs Smudde

10 km. hardlopen vrouwen
1. Linda Eektimmerman
2. Marjolein Kroeze
3. Anniek Braem

5 km. mannen
1. Frank Averink
2. Niels Buitenhuis
3. Bernd Waanders

5 km. vrouwen
1. Nicola Krukkert
2. Rianne Aarnink
3. Marieke van der Vegt

2,5 km
1. Lars Jansen
2. Laura Boers
3. Milou Oplaat

Viro Criterium Cup
1. Minnard Berkhoff
2. Heini Koornberg
3. Arthur Helder

Bron: Entersnieuws.

VIRO Criterium Cup Twente

Vandaag gaat de VIRO Criterium Cup Twente weer verder!

De mannen hebben afgelopen week de prachtige Ronde van Oldenzaal gereden, waarbij Gert-Jan Veltkamp als snelste amateur over de finish kwam. De VIRO Criterium Cup Twente voor amateurs gaat om 19.30 uur van start.
De vrouwen mogen vandaag voor het eerst dit seizoen aan de start verschijnen. Om 16.15 uur begint het wielergeweld in de Ronde van Enter!

 

Tussenstand Amateurs na de Ronde van Oldenzaal:

1 Gert-Jan Veltkamp 80,2
2 Edwin Geerdink 72,1
3 Edwin Wielink 64
4 Gerard Haasjes 58
5 Michiel Derksen 56
erik braamhaar

Erik Braamhaar geeft het startschot

Wethouder van sport Erik Braamhaar komt om de amateurs weg te schieten.
We hadden aangegeven dat onze nieuwe burgemeester zou komen, maar ze moest helaas afzeggen. Gelukkig is Erik bereid om het startschot te geven bij onze wielerronde!

Loes Kreijkes Miss Ronde van Enter

Ronde Miss: Loes Kreijkes

Loes Kreijkes is de nieuwe Ronde Miss van de Ronde van Twente.
Deze 21 jarige Rijssense is studente aan de PABO in Enschede en in haar vrije tijd werkt ze al 5 jaar bij de “Markies” in Rijssen.

Ze wordt gekleed door Roetgerink Mode en Schoenen en de visagie wordt gedaan door Salon Judith.
Veel succes Loes!