Ronde van Enter 2020 uitgesteld

Ronde van Enter en Ronde van Twente uitgesteld naar 3 juli 2021

Afgelopen woensdagavond (08-04- ’20) is tijdens een (online) vergadering besloten dat zowel de Ronde van Enter als ook de Ronde van Twente, die officieel op zaterdag 4 juli a.s. zouden worden verreden, geen doorgang gaan vinden en dat geldt dan ook voor de Lee loop, de Dikke banden race en verdere wedstrijden.

De organisaties van de beider rondes moeten al maanden voor de tijd beginnen met het voorbereidingen treffen en dat betekend vergunning aanvragen, politie, EHBO en medische ondersteuning regelen met daarnaast een hele grote groep vrijwilligers vragen en overleg plegen met gemeentes die in de route liggen. Daarom hebben de organisaties het verloop van het Corona virus eerst een aantal weken aangekeken, in de hoop dat het evenement door zou kunnen gaan, maar de afgelopen dagen bleek al dat het alle kanten op kan gaan.

Bernhard Kobes, bestuurslid en adviseur van de Ronde van Twente en Enter vermelde dat niet alleen de onzekerheden op het gebied van politie inzet, maar ook op gebied van vergunningen zo maar een week voor tijd annuleringen kunnen plaats vinden, wanneer een provincie of de gemeente daar reden voor ziet i.v.m. ontwikkelingen op Corona gebied. Daarnaast is er de afgelopen tijd al zo buitensporig vaak een beroep gedaan op de zorg en politie diensten dat deze momenteel begrijpelijk niet op ondersteuning van een groot evenement als deze staan te wachten. Ook richting de sponsoren is het niet wenselijk om een bijdrage te vragen van hen waarvan velen nu alle zeilen bij moeten zetten om het hoofd boven water te houden.

De besturen waren het unaniem eens, nadat ze het advies tegen het licht hadden gehouden. Door de vroegtijdige canceling wordt voorkomen dat er onnodig kosten op voorhand worden gemaakt.  De nieuwe datum is 3 juli 2021

Geert vertelt er meer over in onze vlog:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.