Zaterdag 9 juli a.s. – Ronde van Enter en Ronde van Twente

Zaterdag 9 juli a.s. vindt in de dorpskern van Enter wederom de Ronde van Enter en de start van de inmiddels welbekend Ronde van Twente plaats. Vanaf 13.00 start als eerste onderdeel van de Ronde van Twente, de Klassieker voor de Nieuwelingen. Deze jeugd start voor hun tocht door het Twentse landschap, om een goeie twee uur later weer te finishen op de Bornerbroekseweg. Binnen een half uur na de start van de Nieuwelingen volgt op het parcours het criterium Sportklasse. De renners in de Sportklasse zullen anderhalf uur lang elkaar sportief bevechten met een geplande finish zo rond kwart voor drie.

Na de finish gepland om 15.00 uur ,van de Nieuwelingen die terugkomen van hun tocht door Twente, mogen de junioren zich gaan warm fietsen voor hun Klassieker, die een half uur langer gaat duren. Hier is het parcours een poosje het tafereel van begeleiders etc. die wat tijd nodig hebben voor overleg omdat ze opnieuw mee moeten rijden met de klassieker voor de junioren.
Na de start om 16.00 uur maken de allerjongste fietsertjes zich op voor de welbekende “Dikke banden race” .De jeugd van de Enterse basisscholen fietsen hier op een verkort parcours ,per leeftijdscategorie, voor de hoogste eer. Een happening waar hele families samendrommen langs de hekken, om hun eigen kleine winnaars aan te moedigen. Wielerprofs als o.a. Steven Lammertink (Lotto) en vele talenten als Rick en Ilse Pluimers en nog jongere rennertjes die nu in clubverband fietsen zijn hier begonnen.
Na afloop worden de kinderen gehuldigd op het grote podium met LED WALL. Dat zal rond de klok van 16.45 zijn en op dat tijdstip is het ook de bedoeling dat op 5km buiten Enter lopers beginnen aan hun “Rap op hoes an” loop, waarmee punten voor de “Enterse dagen Superbuurt” kunnen worden verdient. Diegene die niet geïnteresseerd is in deze punten, kan gewoon lekker zelf de 5km lopen. Het startpunt is bekend en de eerste 32 inschrijvers worden naar dit start punt gebracht met een oude Schoolbus.
Men kan lopend finishen tot 17.30 uur omdat direct daarna de buurttijdrit van start zal gaan. Een 10tal buurt fietsploegen van maximaal 4 personen zullen ook punten voor dezelfde “Enterse dagen Superbuurt” kunnen vergaren , met extra punten wanneer een ploeg bij de eerste 3 eindigt en op het podium gehuldigd wordt. Men verwacht hier ook veel toeschouwers om de buurten aan te moedigen. Vooraf aan de buurtijdrit zullen de ploegen voorgesteld worden aan het publiek.
De junioren die nog onderweg zijn in de Ronde van Twente” zullen rond 19.30 uur finishen. Als afsluiter van de wielerdag zullen de Elite/Amateurs van start gaan in hun criterium welke ook de eerste is van de reeks voor de Virocup Twente (zie http://www.criteriumcuptwente.nl). Tegen 21.30 uur hoopt de organisatie de wielrendag af te sluiten.

Voor info: www.rondevanenter.nl en www.rondevantwente.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.